Poštovani meštani sela Dušanovca,

Poštovani prijatelji sela Dušanovca,

 

Koristim priliku da vas obavestim , da smo dobili donaciju od KUD Zavičaj iz Königstettena pored Tullna. Želim da naglasim da se radi o gradjanima iz Republike Srpske (opštine Bjeljina) koji su žive i rade u Austriji, a želeli bi da na ovaj način pomognu meštane sela Dušanovca, koji su bili oštećeni tokom septembarskih poplava. Radi se o namirnicima, sredstvima za dezinfekciju, medicinskom materijalu, konzerviranoj hrani, pelenama, higijenskim proizvodima i ostalim artikalima za decu i odrasle osobe. Naši prijatelji iz Republike Srpske su se obratili našem prijatelju Stivenu Grekuloviću iz Dusanovca, kada su videli snimke poplavljenih kuća u našem selu. Naši prijatelji iz Republike Srpske su isto pogodjeni poplavama u svom okruženju ali su hteli da na svoj način pomognu naše selo i naše meštane. Kao meštanin našeg lepog sela Dušanovca želim da se u ime svih naših meštana, našeg saveta MZ Dušanovca i u ime svih oštećenih porodica srdačno zahvalim na velikoj pomoći i veliko razumevanje za nastradale porodice. Zadnjih dana smo obavešteni putem elektronskih medija da istočna Srbija nema “prioritet“ i da je pomoć moguća samo ako ostane novčanih sredstava iz budžeta za elementarne nepogode. Naši prijatelji iz Bjeljine su pored sopstvenih nevolja i uništenih domova ponudili pomoć našem narodu u Dušanovcu. Prilikom preuzimanja gore navedenih artikala videli smo iskrenu volju da pomognu nastradle porodice u Dušanovcu, “jer smo svi mi ljudi i treba da se pomažemo“. Jedna veoma lepa rečenica, koju nismo baš često čuli zadnjih mesec dana?!

 

Pošto se radi o većoj količini doniranih artikala, pokušaćemo da u etapama pošaljemo preuzetu donaciju i molimo naše prijatelje iz saveta MZ Dušanovac da podele pomoć nastradlim porodicama. Pomoć smo preuzeli od gospodina Slobodana Škorića iz Bjeljine, inače predstavnika KUD Zavičaj iz Königstettena pored Tullna. Posebno bih naglasio i zahvalio se našem dragom prijatelju Stivenu Grekuloviću iz Dušanovca, koji je pored svoj poslovnih i porodičnih obaveza našao vreme da organizuje transport iz Tullna prema Beču i preuzme donaciju za naše selo. Veliku zahvalnost dugujemo našim meštanima Slaviši i njegovom sinu Senadu Stanešiću za prevoz donacije od Beča do Dušanovca, i koji su više puta pokazali svoju bezuslovnu pomoć i lojalnost prema našim meštanima.

 

Prvi deo donacije je već podeljen našim meštanima dana 09.10.2014 godine u službenim prostorijama MZ Dušanovac. Za podelu pomoći su bili zaduženi Ljubiša Dobrić, Johan Colanović, Novica Barbulović, Novica Milosavljević i Damir Koziković iz Dušanovca. Uskoro će biti objavljena lista svih porodica iz Dušanovca , koje su sa velikom zahvalnošću primili donaciju od vrednih članova saveta MZ Dušanovac.

 

Dragi prijatelji veliko vam hvala i bog vam pomogao.

 

predstavnik dijaspore Dušanovac

Pistolović Boris

 

Share →